fbpx "Enter"a basıp içeriğe geçin

Araştırmacılar Yerkürenin Birinci Harika Şarabını Geliştiriyor

Araştırmacılar, fermente üzümlerin sıhhate yararlarını, tadından ödün vermeden artıran dünyanın ilk muhteşem şarabını üretmeye çalışıyor. Kuzey İsrail'deki Tel-Hai Koleji'nden araştırmacılar, polifenol ismi verilen bileşiğin modülü olarak doğal olarak oluşan resveratrol seviyelerini yükseltmeye çalışarak şarabı daha sağlıklı hale getirmek için çalışıyorlar.

Al üzümün kabuğunda ağır olarak bulunan ve vücudu kanser ve kalp illeti riskine karşı koruyan resveratrol, antioksidan özelliği gösteriyor. Resveratrol, al şarabın bileşenleri arasında en yararlı özelliklere sahip molekül ailesi olan bir stilbenoit. Araştırma, şarap üzümlerindeki stilben ve resveratrol seviyelerini artırmaya odaklanıyor.

Tel Hai Akademik ve Teknoloji Koleji'nde besin bilimi meydanında talim vazifelisi olan Meir Shlisel, uygulanan süreci, Şarap, vücudumuzu çeşitli marazlara karşı savunmaya yardımcı olan antioksidanları ve öteki hususları nispeten düşük bir konsantrasyonda içeriyor. Üzümleri alıp tansiyona maruz bırakıyoruz. Bu, organik bir tansiyon biçimi, genetik değişiklik ya da bu tarz bir şey değil.” kelamlarıyla açıkladı.

Uygulanan süreci ebeveynlerin evlatlarına yaptığı eğitim ağırlıklarına benzeten Shlisel, “Üzümler doğal olarak bizim için sağlıklı hususlar üretmeye başlıyor, gelgelelim artık bu hususlar çok daha büyük konsantrasyonlarda.” dedi.

Araştırmanın bir sonraki aşamasında, yüksek seviyede resveratrol ve stilbenoid içeren üzümlerden şarap hazırlanması ve organoleptik özelliklerinin test edilmesi planlanıyor.

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir